Снимка: Булфото Неизменно да носим надеждата за благополучния край на това

...
Снимка: Булфото Неизменно да носим надеждата за благополучния край на това
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Неизменно носете надеждата за благополучния край на това тежко за народа изпитание

Снимка: Булфото 

Неизменно да носим вярата за благополучния завършек на това тежко за народа ни тестване. Това съобщи патриарх Неофит към миряните по отношение на пандемията от ковид, написа Блиц.

Посланието на Негово Светейшество е оповестено в новия брой на Църковен вестник. В него дядо Неофит сподели още:

" Вярата ни и Христовата обич, които горят в нас, са щит, който ще ни защищити от провокациите на деня. Да не униваме и макар компликациите да бъдем бодри и непрекъснато да се молим! Да се въздържаме от всяко зло! Да не забравяме Христовата заръка:

„ В света скърби ще имате; само че дерзайте: Аз победих света “ (Йоан. 16:33) ".

В четвъртък министър председателят Бойко Борисов се срещна с патриарх Неофит и висшия клир, с цел да обсъдят по-строгите ограничения за богослуженията в църквите по случай Великденските празници.

Стана ясно, че Светият синод се е съгласил да изнесе литругиите отвън храмовете, да не се раздават върбови клончета и да не се пътува до Йеросалим за Благодатния огън. Църквата ще разчита на Министерство на вътрешните работи за съблюдаване на реда по време на празниците.

Светият синод отговори на рецензиите, че не затваря храмовете, по този начин, както се е случило в други страни.

Ловчанският митрополит Гавриил счита, че набожен не може да желае такова нещо, а в църквата няма по какъв начин да се зароди болестта. Междувременно във всички храмове се съблюдават съществени условия на стерилизация, увериха от синода.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати ©
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР